El Govern local estudia totes les ajudes possibles als afectats per l’incendi forestal

El portaveu accidental del Govern, Miguel Ángel Picornell, ha respost aquest matí a les crítiques i propostes del PP pel que fa a la gestió del post-incendi forestal que fa 16 dies va afectar Gandia.

En primer lloc, ha insistit que el govern local no descarta qualsevol ajuda d’excepcionalitat, dins les seues competències, cap a les famílies afectades, d’acord amb la legalitat i l’estricte Pla d’Ajust imposat pel Ministeri d’Economia als comptes municipals que impedeix, per exemple, l’exempció de l’IBI o d’altres taxes. “Però caldrà estudiar totes les possibilitats, donada l’excepcionalitat”.

La primera de les ajudes ja ha arribat per part del Ministeri d’Agricultura que ha anunciat una partida de 750.000 € per a treballs de reforestació de la superfície cremada.

Picornell ha agraït que els populars manifesten ara la voluntat de col·laborar en la gestió de la post-emergència, “a pesar que fins ara ha demostrat la seua deslleialtat, fent un ús partidista i menyspreable de la tragèdia. Mentint, assegurant que el Govern estava de vacances durant l’incendi, quan tots els companys i companyes de la corporació hi érem a peu del canó i vam treballar sense descans. En canvi, el PP no ha ajudat i s’ha dedicat a jugar amb els sentiments de les persones afectades”.

Pel que fa als re-allotjaments de les persones afectades, el govern local recorda que es van atendre i allotjat durant les primeres hores 600 persones de Gandia i La Drova (Barx). “Les persones que no hi han pogut tornar, perquè han perdut la seua residència habitual, han estat re-allotjades en hotels, pisos municipals (16) o privats (18), d’acord amb les nostres possibilitats. Ja ho vam informar des d’un principi”.

Tal i com s’ha comunicat, a hores d’ara, dins la fase de post-emergència, s’està actuant a la zona afectada netejant vies i voreres, eliminant elements perillosos, etc… Les empreses subministradores de llum, aigua, clavegueram, també s’han emprat de valent per resoldre molts problemes derivats de l’incendi i els serveis han tornat a funcionar amb normalitat de forma progressiva.

Estem a l’espera de la declaració de zona d’Emergència de Protecció Civil per part del Consell de Ministres, que permet l’actuació en propietats públiques i privades, a més d’ajudes als afectats per les flames.

D’altra banda, la Diputació de València ha d’establir línies de col·laboració per gestionar la post-emergència o dur a terme les millores necessàries a la carretera provincial afectada.

La Generalitat, tal i com va afirmar el president Ximo Puig, s’encarregarà de donar solucions habitacionals per a totes aquelles persones que hagen perdut la seua primera residència, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *