Gandia posa a disposició de les famílies afectades per l’incendi 16 viviendes del parc públic i 18 pisos privats

L’Ajuntament de Gandia posarà a disposició de les famílies que han perdut la  seua primera llar un total de 16 vivendes del parc públic. Amb aquesta mesura, sumada a la cessió de 18 vivendes privades i apartaments de la residència Visoren, s’espera cobrir la demanda imminent de reallotjaments per a acabar amb els desallotjaments provisionals.

Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa, Diana Morant, en la compareixença davant els mitjans que ha realitzat junt amb tota la resta de membres del govern municipal.

Segons ha explicat Morant, la Junta de Govern ha aprovat un acord en base a l’ordenança municipal de vivenda a través del qual s’assignarà de manera directa estos pisos a la ciutadania que necessite reallotjament.

Fins a 30 famílies amb la primera llar en l’àrea afectada pel foc (Montesol, Montepino i Las Cumbres), podran accedir a aquestes vivendes ofertades. “Des del primer moment, el gran horitzó de la nostra gestió ha sigut salvaguardar  les persones, atendre-les i acollir-les”, ha expressat l’alcaldessa, qui ha recordat que es va habilitar l’Espai Baladre, des d’on s’ha coordinat el reallotjament en hotels, càmpings, albergs i diferents instal·lacions privades. Tanmateix, la situació a partir d’ara canvia “al no poder comptar amb les habitacions dels hotels a causa que entren en la quinzena més important del turisme a Gandia, per la qual cosa hem recorregut a noves alternatives”.

Visites controlades a les cases afectades

El veïnat evacuat de Montesol, Montepino i Las Cumbres, poden visitar les seues vivendes des de les 16.00 h, després de l’apertura de la CV-675 entre Gandia i Barx de manera controlada i vigilada per Policia i Guàrdia Civil, però no podran tornar a les seues vivendes perquè el subministrament de llum i aigua no es podrà restablir fins la propera setmana.

Aquests residents, ahir i hui de matí, han visitat les seues cases, de manera excepcional i controlada, per a conèixer el seu estat, arreplegar queviures com ara medicaments o roba, o alimentar els animals, després que l’Ajuntament de Gandia impulsara una operativa amb l’autorització del Punt de Comandament Avançat del Cecopal (Centre de Cooperació Operatiu d’Emergències Locals), i la col·laboració de la Creu Roja i Policia Local, per a atendre la demanda.

L’alcaldessa ha comunicat també que els tres punts d’informació es mantenen (Casa de la Marquesa, Espai Baladre i rotonda de Marxuquera), així com l’oficina de l’ajuntament, i no es desmantellaran mentre siga necessari.

Per últim, Diana Morant ha llançat un missatge d’ànim i força per a les famílies afectades. “És realment difícil per al veïnat veure com estan les seues cases i el paisatge, però vull que sàpiguen que no sols tenen a tota la ciutat de Gandia al seu costat, sinó també a moltes ciutats veïnes que ens han oferit el seu recolzament. Tothom compartim els seus sentiments. El nostre cor està amb elles i ells. Són la nostra prioritat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *