Gandia coordinarà totes les mesures posades en marxa pel Consell, Diputació i Govern d’Espanya

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha presidit aquest matí una reunió on ha participat Francisco Molina Agulló, director territorial de la Presidència a València, tècnics de l’empresa pública Tragsa encomanats per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana i membres del govern municipal.

El motiu de la reunió ha estat començar a coordinar el dispositiu de post emergència que implica diverses vies d’actuació per preservar l’entorn i possibilitar l’accés a les propietats privades on hi ha afeccions.

Una vegada extingit l’incendi diumenge passat i superats els dies que han permés certificar l’extinció i donar seguretat als veïns, ara comença la fase de post emergència en què actualment ens trobem.

La primera de les actuacions serà la declaració de zona d’Emergència per part del Consell de Ministres, que permet l’actuació en propietats públiques i privades a més d’ajudes als afectats per les flames.

D’altra banda, la Diputació de València ha d’establir línies de col·laboració per gestionar la post emergència o portar a terme les millores necessàries a la carretera provincial afectada.

En el cas de la Generalitat, i tal com va afirmar el president Ximo Puig, la Generalitat s’encarregarà de donar solucions habitacionals per a totes aquelles persones que hagen perdut la seua primera residència. A partir de dilluns es començarà a redactar un decret que abastarà als set municipis afectats per l’incendi.

Ara, s’inicien les tasques per eliminar o solucionar la situació de tots aquells elements que poden causar danys personals o a les estructures com arbres, fanals, camins o murs. Una actuació que anirà a càrrec de l’empresa Tragsa, que ja està avaluant les zones on actuar directament.

Paral·lelament, la segona actuació està relacionada amb l’habitabilitat i realitzarà actuacions perquè les persones puguen retornar als seus habitatges amb les màximes condicions de seguretat. Per a això, dilluns es posaran en marxa quatre grups de treball relacionats amb habitatge, medi ambient, serveis bàsics i neteja i desenrunament.

La coordinació de les mesures a prendre per part del Govern d’Espanya, el Consell i la Diputació es realitzarà des del consistori, ja que és l’administració més propera al ciutadà i la que més informació posseeix de la situació actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *