Comencen els treballs de postemergència a les zones afectades per l´incendi forestal

Tal i com vam anunciar divendres passat, hui s’han s’iniciat les tasques per eliminar o solucionar la situació de tots aquells elements que poden causar danys personals o a les estructures com arbres, fanals, camins o murs, després de l’incendi forestal. Una actuació que anirà a càrrec de l’empresa pública Tragsa, que ja està avaluant les zones on actuar directament. Concretament, tècnics de la Secció d’Emergència de la Conselleria, acompanyats de tècnics municipals estan senyalitzant aquells arbres en mal estat i que representen un perill per a les persones. En el cas que es localitzen dins de parcel·les privades, l’Ajuntament es posarà en contacte amb els propietaris perquè autoritzen l’accés als treballadors de Tragsa durant els pròxims dies. Els propietaris també poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament per tal de sol·licitar-ne la intervenció.

Cal recordar que la coordinació de les mesures a prendre per part del Govern d’Espanya, el Consell i la Diputació es realitzarà des del consistori, ja que és l’administració més propera a la ciutadania i la que més informació posseeix de la situació actual. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va presidir divendres passat una reunió de coordinació on hi van participar Francisco Molina Agulló, director territorial de la Presidència a València, tècnics de l’empresa pública Tragsa encomanats per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana i membres del govern municipal.

El motiu de la reunió va estar coordinar el dispositiu de postemergència que implica diverses vies d’actuació per preservar l’entorn i possibilitar l’accés a les propietats privades on hi ha afeccions.

Una vegada extingit l’incendi diumenge passat i superats els dies que han permés certificar l’extinció i donar seguretat al veïnat, ara comença la fase de postemergència en què actualment ens trobem.

La primera de les actuacions serà la declaració de zona d’Emergència per part del Consell de Ministres que permet l’actuació en propietats públiques i privades, a més d’ajudes als afectats per les flames.

D’altra banda, la Diputació de València ha d’establir línies de col·laboració per gestionar la postemergència o portar a terme les millores necessàries a la carretera provincial afectada.

La Generalitat, tal i com va afirmar el president Ximo Puig, s’encarregarà de donar solucions habitacionals per a totes aquelles persones que hagen perdut la seua primera residència. A partir de hui dilluns es començarà a redactar un decret que abastarà als set municipis afectats per l’incendi.

Paral·lelament, la segona actuació està relacionada amb l’habitabilitat i realitzarà actuacions perquè les persones puguen retornar als seus habitatges amb les màximes condicions de seguretat. Per a això, s’han posat  en marxa des de hui quatre grups de treball relacionats amb habitatge, medi ambient, serveis bàsics i neteja i desenrunament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *