En marxa #MarxuqueraVerda, la web per treballar conjuntament la recuperació de l’entorn devastat pel foc

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, ha anunciat que la web #MarxuqueraVerda (marxuqueraverda.gandia.org), l’espai de comunicació amb la ciutadania per a la recuperació de la muntanya que ha creat l’Ajuntament de Gandia, ja està en marxa.

“Marxuquera Verda funciona mitjançant una pàgina web on s’expliquen les primeres mesures que s’han de prendre, que ha de prendre la gent que vol col·laborar i participar i també queda clar on apuntar-se com a col·lectiu o com a persona”, ha explicat el regidor. A més, s’aniran penjant “les convocatòries i les accions explicades per tal que la gent conega a priori què s’ha de fer i també puga opinar sobre accions o proposar-ne d’altres que li semblen que poden ser interessants”.

Durant els tres primers dies des que es va obrir la web, ja hi ha 110 inscripcions entre col·lectius i ciutadania, la qual cosa “és una molt bona notícia”. En el full d’inscripció hi ha “un apartat de comentaris o d’observacions on la gent també està proposant coses i això enriquirà també el Pla de Participació i el pla d’accions que s’està preparant”.

Malgrat tot, el regidor ha destacat la importància que no es prenguen mesures en la muntanya perquè “ara la natura necessita un temps per regenerar i començar els seus mecanismes naturals de regeneració, per tant, segurament es començarà a generar accions cap al desembre, gener i febrer”. Tot i això, ha afegit que fins al desembre es realitzaran reunions, convocatòries i algun taller per a preparar material per a les accions que es faran en els mesos següents.

El regidor ha aprofitat per a agrair “a tota la gent que s’està apuntant i a tota la gent que té bona voluntat de col·laborar en la restauració d’este patrimoni nostre que ara s’ha cremat i que tots volem que torne a la normalitat al més prompte possible”.

Finalment, ha afirmat que la iniciativa compta amb el suport de la Generalitat i la Comissió postemergència a les quals se’ls va presentar el projecte en una primera reunió “i els va semblar que era una bona idea i també participaran d’aquest instrument per tal de facilitar les accions”, ha declarat Ródenas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *