Gandia procedeix al reallotjament de 182 persones després de l’evacuació de quatre urbanitzacions i la residència de la tercera edat Mondúver

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, acompanyades per la regidora delegada de Seguretat, Àngels Pérez i Toni Martí, president de Creu Roja Gandia, han comparegut aquest matí en roda de premsa celebrada a l’Espai Baladre per informar de la situació pel que fa a l’incendi declarat en la vesprada d’ahir al terme municipal de Llutxent i que ha obligat a reallotjar des de l’Ajuntament de Gandia a un total de 182 persones en diferents emplaçaments.

Una compareixença celebrada després de la reunió del CECOPI (Centre de coordinació Operativa Integrada) mantinguda durant el matí de hui a Pinet, on s’ha informat que el foc ja ha arrasat un total de 1.400 hectàrees.
A Gandia, les flames han afectat una part del Barranc de Borrell (part del paratge protegit) i el Barranc de Lloret, afectant zones de carrascar, matolls i pinars.

En primer lloc, la Diana Morant ha volgut felicitar i donar l’enhorabona a la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i els voluntaris “per una exemplar coordinació i per tots els esforços i tota la tasca realitzada des del primer moment en què es va determinar que per prevenció a causa del fum es devia desallotjar la gent de les urbanitzacions de la Drova, Montepino, Montesol i la Rochera i de la residència de la tercera edat Mondúver” i estenia les felicitacions a “les brigades de bombers, brigades de forestals de Divalterra i les brigades de la Unitat Militar d’Emergència, que estan treballant ara mateix en l’incendi en una situació d’alt risc. El nostre cor i la nostra ment està amb totes aquestes persones que arrisquen la seua vida per aturar la devastació del territori“.

Des de les 21.30 hores fins a aproximadament les 2 de la matinada, es va desallotjar a 182 persones per evitar inhalacions de fum, ja que les flames no han arribat a cap casa i tampoc s’ha hagut d’atendre sanitàriament a cap persona.

Del total de les 182 persones, 96 (molts d’ells francesos de les urbanitzacions Montepino, Montesol i la Drova) van ser reallotjats en set hotels  (Tu&Me, Hotel Tres Anclas, La Gastrocasa, Hotel RH Gijón, RH Riviera, Hotel Mavi, Hotel Los Robles) a més del Càmping l’Alqueria, l’Alberg del Club Nàutic i la residència Visoren.

D’altra banda, 86 usuaris de la residència Mondúver, van ser allotjats en un hotel i en el Centre de Convivència de Corea. Tots ells van ser derivats des del pavelló del Raval on es va establir ahir a la nit al Centre de Recepció de persones evacuades i on juntament amb la Creu Roja, membres del govern de Gandia, 10 voluntaris, la Policia Local i altres efectius, i d’una manera perfectament coordinada des de l’equip de l’àrea de Turisme, es va estar en contacte amb els hotels de la ciutat per reubicar la gent.

Vull agrair també al sector hoteler de la ciutat per acollir-los, habilitar espais comuns a les seues instal·lacions i per donar totes les facilitats possibles” va declarar l’alcaldessa qui afegia que “S’han bolcat completament davant d’una situació d’emergència i crítica com la que vam viure ahir, i això cal posar-lo en valor. De la mateixa manera, felicite tant a l’equip de Turisme com a l’equip de direcció de la residència per la seua dedicació i treball en aquests moments tan complicats“.

Hui mateix s’ha celebrat una nova reunió de la Mesa de Coordinació d’Emergència per determinar on reubicar les persones reallotjades en els hotels i s’ha decidit el següent:

  • Habilitar l’Espai Baladre per acollir les aproximadament cent persones que van pernoctar ahir als hotels.
  • Les 42 persones de la residència que han passat la nit en un hotel de la platja aniran al Convent de les Esclaves de Benirredrà després de l’oferiment que han realitzat aquest matí.
  • La resta de les persones desallotjades de la residència de personas mejors romandran al Centre Social de Corea.

De moment, fins a les 5 de la vesprada com a mínim, quan està prevista una altra reunió al Centre de Coordinació Operativa Integrada, no es prendran noves decisions.

Finalment, Morant ha llançat un missatge de tranquil·litat a totes les persones “perquè la seua protecció i seguretat està completament garantida. Vull donar molts ànims en aquests moments tan delicats i de tanta tristesa, sobretot per a tots aquells que estimem el nostre territori i la natura. Des de l’Ajuntament hem estat en tot moment del costat de les persones afectades i ho seguirem estant“.

Per la seua banda, Lorena Milvaques va informar que s’està visitant la zona afectada per l’incendi del terme municipal per tal de valorar les possibles necessitats que sorgisquen i va destacar que el desallotjament de la residència de persones majors es va realitzar en ordre en funció de les malalties dels ancians i de manera coordinada amb les ambulàncies i els centres de recepció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *