Puig anuncia que es buscarà una solució ‘de manera immediata’ per a les persones amb una primera residència afectada

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, des de la Generalitat, al costat de l’Administració local, es donarà el “màxim suport” per garantir “de manera immediata” una solució a totes les persones amb una primera residència afectada per l’incendi de la serra de Llutxent.

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió mantinguda aquestavesorada amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, per tractar la situació de la zona afectada per l’incendi al terme municipal. Tal com ha assenyalat, hi haurà una solució a curt i mitjà termini “per garantir-los que no es queden al carrer“.

En aquest sentit, i segons valoracions realitzades per l’Ajuntament de Gandia, 40 habitatges haurien resultat afectades de diferent grau per les flames en urbanitzacions del terme municipal.

El cap del Consell ha explicat, respecte a la situació de l’incendi a la vesprada d’aquest dimecres, que “és estable pel que fa a les dificultats“. En aquest sentit, ha explicat que les previsions “són més favorables però, efectivament, estem encara en una incertesa gran, poden canviar els vents“.

D’aquesta manera, Puig ha demanat “gran prudència” i ha tornat a incidir que, sobretot, “el fonamental és la seguretat de les persones“. Sobre això ha demanat als veïns de les urbanitzacions que facen cas de les indicacions dels cossos i forces de seguretat i que no intenten entrar a casa seua mentre no estiga garantida la seua seguretat.

De la mateixa manera, el president de la Generalitat ha destacat el paper de les persones que estan treballant en l’incendi “deixant-se la pell per protegir el patrimoni de tots; ells són fonamentals i és important que actuen amb la màxima prudència”.

Respecte d’això, ha assenyalat que la Generalitat confia plenament en la tasca dels professionals que participen en l’extinció de l’incendi, que ha qualificat de “complicat”. “Els ciutadans han d’estar absolutament convençuts que s’ha fet i s’està fent tot el possible”, ha incidit Puig.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha informat que el foc ha afectat a prop de 40 habitatges de les quals 10 han sigut qualificats de “ruïna”. “Ara ens toca contactar amb tots aquests propietaris i ajudar-los en tot el possible”.

“Hui mateix hem obert l’oficina d’atenció a l’afectat i habilitat un telèfon per a rebre respostes a les seues consultes” i “afegia que “escoltar al president i saber que tindrem una resposta ràpida és molt gratificant. A més, hui hem celebrat un ple extraordinari per a demanar ajudes al govern central encara que sabem que el dany és irreparable a nivell emocional i afectiu”.

Posteriorment, el president ha visitat als evacuats de la residència Mondúber de la localitat de Barx, que es troben reallotjats al convent gandià de les esclaves de Benirredrà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *