Els veïns de la Drova i l’Ermita de Marxuquera poden tornar a casa en estabilitzar-se l’incendi

La millora de la situació de l’incendi de Llutxent, que a hores d’ara ja està estabilitzat, permetrà que les famílies desallotjades puguen tornar a aquelles urbanitzacions que els responsables de l’extinció del foc han considerat ja segures. Aquestes són: La Drova (l’accés ha de ser per la carretera de Simat, no per la de Gandia, que roman bloquejada en un tram extens); i la zona de l’Ermita de Marxuquera (Gandia), al no haver estat afectada per les flames. Els veïns del municipi de Pinet també podran tornar a casa.

No obstant això, les urbanitzacions de MontepinoMontesol i Las Cumbres romanen tacades per ser les zones afectades pel foc. En Marxuquera, des del camp de futbol i de la rotonda que dóna al camí Pinet en direcció cap a la Drova, romandrà la carretera tallada i s’impedirà el pas. D’aquests límits cap avall, els veïns sí que poden tornar a casa.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, després de finalitzar la reunió en el lloc de comandament instal·lat a Llutxent i després de mantindre una reunió específica sobre Gandia amb bombers, la Delegació del Govern i Emergències, ha comparegut en roda de premsa en companyia de la vicealcaldessa Lorena Milvaques, per informar sobre tot això.

Pel que fa a la zona afectada pel foc (MontepinoMontesol i Las Cumbres), està sent analitzada pels tècnics municipals, acompanyats per bombers, per avaluar sobre el terreny els danys de cada casa, però seguirà estant la carretera tancada per als residents perquè, segons han explicat des del Centre de Coordinació d’Emergències de Llutxent a l’alcaldessa, en aquesta zona encara hi ha perill real derivat de les causes de l’incendi (despreniments, cables elèctrics, pedres en accessos, cases en ruïnes…).

Punts d’atenció

Per a aquests veïns de MontepinoMontesol i Las Cumbres, l’Ajuntament de Gandia ha arbitrat a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós un espai per atendre’ls i en el qual, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, es tramitarà la recerca d’un habitatge de manera urgent per a aquells que no tenen una segona llar, tal com va anunciar ahir el president del Consell, Ximo Puig. “A mesura que es vaja tenint la informació sobre l’estat de les cases, l’Ajuntament anirà comunicant als propietaris. Allà s’arbitrarà la fórmula per acompanyar als seus habitatges sempre que no hi haja perill“, va remarcar Morant.

D’aquesta manera, tant a la Casa de la Cultura com a l’Espai Baladre i a peu de muntanya, hi haurà punts d’atenció de l’Ajuntament de Gandia i de Creu Roja per a resoldre tots els dubtes que sorgisquen. El telèfon del punt d’atenció de la Casa de la Cultura és 667102790; de l’Espai Baladre, 667102788; i de la carretera a peu de muntanya, 667.102.795.

Tal com ha recordat la vicealcaldessa Lorena Milvaques, en aquests punts també hi haurà assessorament, atenció psicològica i un agent de la Policia Local.
Així mateix, es manté l’oficina d’informació situada a la planta baixa de l’Ajuntament de Gandia, el telèfon és 962959402. Cal recordar, a més, el whatsapp 673.312.040 a través del qual també els afectats poden obtenir informació.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, participarà en una nova reunió a la central de coordinació de Llutxent, en la qual s’informarà de l’estat de l’incendi i s’aportaran més dades. L’incendi, que es va desencadenar dilluns a Llutxent, ha afectat una superfície de 3.000 hectàrees, mil d’elles del terme municipal de Gandia.

D’altra banda, després de detectar que hi ha hagut turistes que han cancel·lat les seues reserves a hotels a causa de l’incendi, l’alcaldessa ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha comentat que hi ha total normalitat en els hotels així com a la platja de Gandia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *