Com actuem després de l’incendi?

Ací tenim directrius des de l’Ajuntament per coordinar-nos i afavorir conjuntament la regeneració dels espais. Normes post incendi forestal #MarxuqueraVerda:
 

1. No emprenem accions de reforestació no acordades.
2. Acomplir amb les directrius que des de l’oficina tècnica municipal se’ns recomana.
3. Si vols ajudar apunta’t a #MarxuqueraVerda, l’instrument unificat que està preparant l’Ajuntament de Gandia i que estarà dirigit per tècnics forestals professionals en coordinació amb la Generalitat i la Diputació.
4. La natura té capacitat i mecanismes propis de regeneració. Cal deixar-la treballar amb tranquil·litat. Durant els propers mesos no entreu a la muntanya perquè ara és molt sensible. Actueu segons les directrius q anireu rebent via ajuntament.
5. Gran part del que ha cremat és vegetació que rebrotarà en poc temps (carrasques, margallons, llorers, arbocers, sureres…); altra és caducifòlia i cal veure com reacciona la propera primavera (lledoners, fleixos, aurons, figueres …) i altres perennes tenen encara alguna part viva (pins blancs i pinastres). PACIÈNCIA
6. Durant l’hivern i mitjançant l’instrument municipal #MarxuqueraVerda s’aniran organitzant accions puntuals i coordinades professionalment per tal q siguen útils i que no danyen el territori.
7. Les accions q durant l’hivern s’aniran fent amb la vostra ajuda seran: recuperació d’infraestructures, bioconstruccions, cartelleria, plantacions puntuals, accions de prevenció de l’erosió, educació ambiental… Sempre sota la direcció de professionals forestals.
8. Durant esta setmana s’activarà el web #MarxuqueraVerda on es podreu apuntar com a col·lectius o com a persones físiques per tal de participar activament en la restauració ambiental de la zona cremada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *