L’alcaldessa de Gandia exigeix que la declaració de zona d’emergència arribe el més aviat possible per poder atendre els afectats

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha exigit que el Consell de Ministres declare com més aviat la zona afectada per l’incendi ‘zona d’emergència’ per arbitrar ajudes per poder reparar els danys de caràcter mediambiental i personal que preveu la llei en aquest tipus de situacions catastròfiques.

Morant i diferents membres de la Corporació Municipal han acompanyat el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i al delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, en una visita a Montepino i Montesol, urbanitzacions afectades pel foc, on han escoltat les reivindicacions dels residents. Durant aquesta trobada, el ministre Ábalos s’ha compromés a assumir les peticions que des de l’Ajuntament s’estan realitzant per declarar la zona cremada com a àrea d’emergència.

L’alcaldessa considera que és urgent que el Ministeri, la Generalitat Valenciana i la Diputació arbitren les ajudes necessàries per als veïns davant la situació catastròfica ocasionada per l’incendi.

Precisament, una de les primeres mesures que va prendre l’Ajuntament després de desfermar l’incendi el 6 d’agost a Llutxent va ser convocar un ple extraordinari en què es va aprovar per unanimitat sol·licitar al Govern de l’estat la declaració de la zona Marxuquera Alta, urbanitzacions Montesol, Montepino, Las Cumbres i l’Ermita, i la resta de zones d’aquest municipi que resulten danyades, “com a zones afectades greument per una emergència de protecció civil a causa de l’incendi”.

El ple també va aprovar sol·licitar al Govern que, juntament amb la declaració de zona afecta per emergència, s’adopten les següents mesures:

  • Ajudes econòmiques a particulars per danys en habitatge habitual i béns de primera necessitat.
  • Compensació a les corporacions locals per despeses derivades d’actuacions inajornables.
  • Ajudes a persones físiques o jurídiques que hagen dut a terme la prestació personal o de béns.
  • Ajudes destinades a establiments industrials, mercantils i de serveis.
  • Subvencions per danys en infraestructures municipals, xarxa viària provincial i insular.
  • Ajudes per danys en produccions agrícoles, ramaderes, forestals i d’aqüicultura marina.
  • Obertura de línies de préstec preferencials subvencionades per l’Institut de Crèdit Oficial.

La ciutat de Gandia s’enfronta a l’incendi forestal més greu d’Espanya des de principi d’any i a una de les causes d’emergència més importants de la seua història.

Fonts municipals han manifestat que la prioritat per al govern sempre han estat les persones i preservar la seguretat de les seues vides. Des de l’executiu local van expressar que afortunadament no hi ha hagut de lamentar la pèrdua de cap vida humana i van insistir que ara l’objectiu és intentar recuperar els danys ocasionats per la catàstrofe.

L’Ajuntament de Gandia seguirà elevant la veu dels veïns a les administracions superiors perquè aquesta emergència siga coneguda com a tal i s’habiliten les ajudes necessàries per a atendre les necessitats dels veïns. “Davant d’aquesta crisi, la ciutadania ha demostrat molt de coratge i les administracions hem de respondre amb el mateix coratge”, ha expressat l’alcaldessa.

D’altra banda, el Centre d’Emergències manté el nivell 2 d’Emergència, amb la qual cosa els propietaris romanen desallotjats i encara no poden habitar les cases de les zones afectades per l’incendi (Montesol, Montepino i Las Cumbres).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *